top of page

ul. BYTOMSKA 59

RESTAURACJA

 

powstała w roku 1945, a główne menu nie zmieniło się od tamtego czasu. Oferuje naturalne i zdrowe dania przyrządzane na lokalnych produktach. Hitem są wpisane na ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych żołądki z gęsi, z brusznicą i żurkiem oraz gęś pieczona w piecu chlebowym!

ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg

NIESPODZIANKI SEZONOWE 
I SPECJALNE ZAMÓWIENIA

 

Pasztet z gęsi 48 zł/kg;

perliczka pieczona 90 zł sztuka;

indyk pieczony od 300 zł;

udziec z indyka 38 zł/szt;

bażant pieczony 120 zł sztuka;

kuropatwa 60 zł sztuka;

żołądki z indyka 28 zł porcja;

cymes z gęsi 40 zł porcja.

ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ŻOŁĄDKI Z GĘSI

Uznane za najlepsze polskie danie regionalne w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów.

Jako produkt tradycyjny wpisane na ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych.

RECEPTURA RODZINY KUBIK
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
SKLEPIK ZŁOTEJ GĘSI

Nasze produkty dostępne są na wynos i na zamówienie

WĘDLINY, CHLEB, PRZETWORY, MIÓD...
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
ZG_logo.jpg
bottom of page