top of page

ul. BYTOMSKA 59
RESTAURACJA
powstała w roku 1945, a główne menu nie zmieniło się od tamtego czasu. Oferuje naturalne i zdrowe dania przyrządzane na lokalnych produktach. Hitem są wpisane na ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych żołądki z gęsi, z brusznicą i żurkiem oraz gęś pieczona w piecu chlebowym!
ul. BYTOMSKA 59
RESTAURACJA
powstała w roku 1945, a główne menu nie zmieniło się od tamtego czasu. Oferuje naturalne i zdrowe dania przyrządzane na lokalnych produktach. Hitem są wpisane na ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych żołądki z gęsi, z brusznicą i żurkiem oraz gęś pieczona w piecu chlebowym!







NIESPODZIANKI SEZONOWE
I SPECJALNE ZAMÓWIENIA
Pasztet z gęsi 48 zł/kg;
perliczka pieczona 90 zł sztuka;
indyk pieczony od 300 zł;
udziec z indyka 38 zł/szt;
bażant pieczony 120 zł sztuka;
kuropatwa 60 zł sztuka;
żołądki z indyka 28 zł porcja;
cymes z gęsi 40 zł porcja.













ŻOŁĄDKI Z GĘSI
Uznane za najlepsze polskie danie regionalne w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów.
Jako produkt tradycyjny wpisane na ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych.
RECEPTURA RODZINY KUBIK



SKLEPIK ZŁOTEJ GĘSI
Nasze produkty dostępne są na wynos i na zamówienie
WĘDLINY, CHLEB, PRZETWORY, MIÓD...







bottom of page